بازسازی اتاق معاینه با اتاق انتظار تفاوت هایی دارد و اصول و هدف این بازسازی ایجاد آرامش بیشتر و تمیزی آن اتاق می باشد. فضایی برای شستشو در هر اتاق معاینه نیاز است. مسلماً فضای یک کلینیک با توجه به نوع عملکردی که در بر دارد و طبق اصول روانشناسی و معماری نیاز به دقت خاصی در استفاده از رنگها دارد. در کف بنا و ساختمان از سنگ ها و سرامیک های مختلف به عنوان کف پوش استفاده می کنند. طیف وسیع دیگری از مراجعه کنندگان به مطب زنان و زایمان مادران باردار هستند که در طراحی باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم. جنس پارتیشن را می توانید شیشه در نظر بگیرید زیرا ارتباط بصری بین این دو قسمت تاثیر گذار می باشد. بنابراین مطب و زیبایی دکوراسیون آن در چشم یک بیمار اهمیت زیادی دارد. که بسیار میتواند تاثیر گذار باشد همچنین میتوانند تاثیر مستقیم بر ذهن بیمار داشته باشد .
برخلاف بسیاری که معتقدند استفاده از تنالیته ای رنگی مانند قرمز در طراحی داخلی مراکز درمانی مناسب نمی باشد، در این پروژه طراحان به طرز حرفه ای و هنرمندانه ای تنالیته های گرم رنگ قرمز تا نارنجی را در ترکیب با رنگ سفید به کار برده اند. استفاده از گیاهان در دکوراسیون داخلی مطب زنان زایمان، نه تنها به بیمار آرامش میبخشد بلکه نشان میدهد که پزشک به همه جزئیات و شرایط اهمیت میدهد. دندانپزشکان برخلاف پزشکان (مگر اینکه متخصص باشند) در محیط خود محبوس هستند. نورپردازی مطب باید به طور غیر مستقیم و ملایم باشد تا باعث زیبایی محیط شود. طراحی مطب پزشکی حساسیت هایی دارد که نکات باید برای ساخت به آن ها توجه کرد. بدون برنامه ریزی مناسب، مشکلات بی شمار و عمده ممکن است در مرحله ساخت و ساز رخ دهند. یا کدام بخش ممکن است. گاهی مدت انتظار ممکن است دقیقه ها طول بکشد، از این رو جلب رضایت افراد حاضر در سالن و فراهم نمودن امکانات برای آن ها امری بسیار ضروری است که حتماً باید بدان توجه شود. یعنی سعی شده است در فضاهایی که امکان استفاده از نور طبیعی نیست، با نورپردازیهای سقفی، این قضیه جبران شود. و در پایان کار شما وقتی وارد خانه تان می شوید، دقیقا چیزی را دارید که داخل ژورنال های خارجی دیده و خواسته بودید.
از همین جهت رنگ، نور و آب می توانند به ایجاد محیطی شفاف و سر زنده بسیار کمک کنند. این موضوع به این دلیل رخ میدهد که شما مجبور هستید به سقف به مدت طولانی نگاه کنید به حوصله تان سر میرود .با ایده خلاقانه شما میتوانید سقف را با یک سری از طرح های امروزی طراحی کنید و تصاویر متحرک را بر فضای کلینیک اضافه کنید. این نوع رنگ ها پرستیژ و تأثیرگذاری فضای دکور کلینیک زیبایی را بیشتر می کند. در صورتی که سبک مبل مدرن و ترند روز است از همه رنگ ها می توانید استفاده کنید. در این مقاله از وب سایت گروه طراحی و معماری کامیار معروف زاده به بررسی مراحل طراحی کلینیک پوست و مو و زیبایی پرداختیم. در ادامه ی این مقاله قصد داریم که با این نکات بیشتر آشنا شویم و تاثیری که رعایت این نکات بخصوص در زمینه ی رنگ بر فضا می گذارد را بیشتر بررسی کنیم. همانطور که می دانیم در طراحی و اجرای فضاهایی مانند دکوراسیون داخلی اداری و یا مراکز درمانی و کلینیک ها از مهم ترین بخش های طراحی، قسمت منشی و یا پذیرش می باشد و باید به نوعی طراحی و اجرا شود که زیبایی و جذابیتی خاص را برای مراجعین داشته باشد به همین دلیل هم ما در طراحی قسمت کانتر منشی از طراحی خاص و منحصر به فردی استفاده کردیم که کاملا طراحی و اجرای آن توسط شرکت دیبا طرح انجام شده است، تمام قسمت میز منشی در یک قاب بندی چوبی قرار گرفته است که از کف تا به روی سقف امتداد میابند.
ایجاد دکوراسیونی که روحیه افراد را بالا برده و حسی عالی در آن ها به وجود می آورد مهم ترین هدف یک طراح است. طراحی داخلی سالن انتظار باید به گونهای انجام شود که در درجۀ اول باعث جلب اعتماد مراجعهکنندگان و ایجاد حس راحتی در آنها شود. در ادامه به طراحی داخلی و دکوراسیون مطب چند نمونه از مطب پزشکی خواهیم پرداخت. تاسیس کلینیک ها نباید در مراکز تجاری و مسکونی باشد. گرفتن پروانه تاسیس ضروری است. طراحی مطب بهتر است از مرحله طراحی نقشه (به صورت دو بعدی) شروع شود و در نهایت به طراحی داخلی به صورت سهبعدی بیانجامد؛ در چنین مواردی با کمک گرفتن از یک متخصص میتوان جانمایی، دسترسی و متراژ همۀ فضاها را با دقت بیشتری بررسی نمود و پاسخ مناسبتری به همۀ نیازها داد. معماران با توجه به محدودیت فضا در طراحی داخلی کلینیک درمانی، سه مکان: سالن انتظار، بخش پذیرش و تراس یا حیاط خلوت برای آنها حائز اهمیت است. برای مثال در یک کیلینیک زیبایی که خدمات پوست و مو را به بانوان ارائه می ده؛د استفاده از رنگ های شاد و لایت برای دیوارها، کف پوش و وسایل و همچنین به کارگیری از استند ها، عکس ها و پوستر های مرتبط با زیبایی و سلامت پوست و مو می تواند فضایی هیجان انگیز و زیبا را ایجاد کند.
طراحی مطب دندانپزشکی یکی از مهمترین این کلینیک ها، کلینیک دندانپزشکی است. ولی اگر حجم تغییرات بالا باشد مثل تغییرات اتاق ها، تغییرات تاسیساتی و تهویه، تغییر معماری داخلی، تغییر متریال های محیطی و… در طراحی داخلی کلینیک پزشکی باید توجه کنیم که بیش از دو یا سه متریال استفاده نکنیم، دکوراسیون مطب پزشک عمومی چرا که به کار بردن بیش از حد مصالح مناسب فضای مطب نیست. در طراحی مطب دندانپزشکی نیز مانند مطب های پزشکی، باید به نورپردازی و رنگ برای طراحی داخلی کلینیک های دندانپزشکی نیز در توجه داشته باشیم. اگر می خواهید طراحی دکوراسیون مطب خود را انجام دهید ما در شرکت طراحی داخلی هیرادانا در این مقاله به بررسی نکات برجسته در طراحی داخلی کلینیک های زیبایی پرداختیم و همچنین شما میتوانید در سایت ما نمونه کارهای دیگر ما در زمینه دکوراسیون منزل ، دکوراسیون اداری و تجاری و فضاهای خدماتی را مشاهده کنید .
اگر دکور کلینیک زیبایی خود را تازه طراحی کرده اید از آینه های با اشکال هندسی ساده استفاده نمایید. علاوه بر این بخش ها میتوانید از ایده هایی که در مقاله ی طراحی داخلی مطب پوست و زیبایی گفته شده است نیز استفاده نمایید. یکی دیگر از عوامل مهم برای که باعث راحتی بیشتر مراجعه کننده یا بیمار می شود، طراحی دیوار مطب سالن انتظار مطب می باشد؛ بهترین راه این است که بیشترین بخش را به این قسمت از کلینیک خود اختصاص دهید و با قرار دادن صندلی و مبل های راحتی و دکوراسیون جذاب، از خستگی مراجعه کنندگان خود داری کنید. طراحی کلینیک زیبایی باید به گونهای باشد که با سادهترین طراحی بیشترین استفاده را از محیط انجام دهیم. کلینیک های پوست و زیبایی نیاز به محیط و هوای تمیز و پاک و سرشار از المان های طبیعی دارند. آینه ها با بازتاب مناسب نور محیط به بزرگتر نشان دادن کلینیک زیبایی هم کمک می کنند. معمولا در طراحی مطب دکتر فضای مدنظر را در مراکز مسکونی و تجاری انتخاب نمی کنند. این موضوع مرتبط با سن و سال خاصی نیست و تمامی انسان ها در هر سنی که باشند نسبت به آن تاثیر پذیر هستند.
کیفیت فضایی که در طراحی اعمال می شود تاثیر مستقیمی بر ذهن بیمار دارد. اگر نورپردازی و رنگ آمیزی یک مطب خاص و منحصر به فرد باشد، همیشه در ذهن مراجعه کننده بهعنوان یک مکان آرامش بخش ثبت می گردد. معمولاً یک کابینت را اختصاص به وسایل مورد نیاز میدهند که معمولاً در گوشه اتاق های معاینه و یا نزدیک به آن است. و همین مورد و رعایت این سبک باعث شده است که نام آن را سبک انتقالی بگذارند. محور اصلی عرصه های داخلی این کلینیک شامل فضا هایی از جمله :حوزه های عمومی، کافه تریا، سالن اجتماعات، داروخانه ها و دفاتر اداری می باشد که در طبقه سوم قرار گرفته اند. استفاده از کاغذ دیواری، رنگ یا دیوارپوش های جذابی که امروزه با تنوع بسیاری در بازار موجود می باشند، می تواند در طراحی داخلی مطب به ویژه زیباسازی دیوارها موثر باشد. مطب زنان زایمان مکانی است که نیاز به فضایی بدون ترس و استرس دارد، در واقع مکانی که در بدو ورود حس آرامش و امنیت را به بیمار یا مادر ببخشد. به دلیل اینکه رنگ سبز حس تازگی و طراوت، تعادل و آرامش را می تواند برای افراد به همراه داشته باشد.
اما فضای دارید که تفکیک آن باید بیشتر باشد می توانید از پارتیشن های جنس سنگ استفاده کنید میتوانید در پشت پارتیشن از چند کابینت که برای وسایل مورد نیاز است استفاده کنید. طراحی دیوار مطب مانند مطب های پزشکی، برای بازسازی مطب دندانپزشکی، باید دو فضا را در نظر داشته باشیم. هر چند استفاده از صندلی و مبلمان معمولی از نظر اقتصادی مقرون بصرفه است اما برای ایجاد مکانی رضایت بخش و راحت برای بیماران و همراهان، انتخاب مبلمان باید بر اساس دو معیار راحتی و زیبایی صورت گیرد. اگر سبک دکور کلینیک زیبایی شما، سبک مینیمالیستی است از آینه های مستطیلی ساده و بدون تزیینات خاص استفاده کنید.
در مرحله بعدی بعد از بررسی برنامه فیزیکی، استانداردها و مساحت، طراحان داخلی با چالش جدیدی مواجه می شوند و و آن هم این که برای تمامی نیاز ها مساحت و متراژ لازم وجود ندارد و دقیقا در همین مرحله است که خلاقیت و تخصص یک معمار حرفه ای شناخته می شود تا به گونه ای چاره اندیشی کند. سالن انتظار، نخستین مکانی است که بیمار به آن مراجعه میکند و مدتی از وقت خود را در آن میگذارند؛ بنابراین عناصر و وسایل مورداستفاده در این بخش، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما در عمل وقتی به فضای مطب آنها مراجعه می کنیم، تقسیم بندی درست را نمی بینیم. تهویه ی مناسب هم یکی از مواردی است که باید در جای درست قرار بگیرد تا بوی لوازم آرایشی باعث آزار بیماران نشود. انتخاب رنگ مناسب برای تم کلی فضا یکی از عللهای مهم در این امر است.
در ادامه نکاتی برای چیدمان این فضا ها دکوراسیون داخلی مطب زیبایی ذکر می کنیم. توجه به انتخاب و چیدمان وسایل درون فضای مطب، طراحی نورپردازی و رنگ دیوارها در طراحی داخلی مطب بسیار حائز اهمیت است علاوه بر این شما با اینکار می توانید تصویری از یک پزشک حرفه ای و معتبر را در ذهن بیمار ایجاد کنید. اما توصیه ما این است که از رنگ های خاصی مثل سفید، قهوه ای، آبی و تناژهای مختلف ارغوانی استفاده نکنید. جدا کردن بخش های مختلف مطب یکی از راه های مناسب و دلنشین برای مطب یا کلینیک هاست. کمپرسور و پمپ مکش به دلیل سر و صدایی که هنگام کار ایجاد می کنند باید از درمانگاه جدا شوند.