کفپوش سه بعدی به خاطر ساختار و مواد تشکیل دهنده اش دارای ویژگی های خاص و مزایا و معایب بوده که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
مزایای کفپوش سه بعدی
- کفپوش سه بعدی در برابر ساییدگی و ضربه دارای مقاومت بالایی است.
- کفپوش اپو،ی سه بعدی در برابر مواد شیمیایی مقاوم می باشد و دچار آسیب نمی شود.
- شستشوی کفپوش سه بعدی منزل بسیار راحت بوده زیرا این کفپوش نسبت به مواد شوینده و آب گرم واکنش منفی نشان نداده و حتی با دستگاه بخار شور می توان آن را نظافت کرد.
- از لحاظ زیبایی و جلوه ی ظاهری جایگاه ویژه ای داشته و چشم نواز می باشد.
- دارای درز نبوده و سطحی صاف و صیقلی دارد.
- با وجود اینکه سطحی صاف دارد اما سُر و لغزنده نیست.
- کفپوش سه بعدی منزل در برابر تغییرات ناگه، دما مقاوم می باشد.
- ماندگاری بالایی دارد.
- طرح های سفارشی برای این کفپوش قابل اجرا بوده و می توان طرحی را انتخاب کرد که کاملا منحصر به فرد و تک باشد.
- دارای ایمنی بهداشتی بوده زیرا گرد وغبار را به خود جذب نکرده و جایی برای تجمع میکروارگ،سم ها نمی شود.
- دارای ایمنی آتش سوزی بوده و قابل اشتعال نمی باشد.
- نگهداری از کفپوش اپو،ی سه بعدی کار راحتی است، زیرا دارای درز نبوده و در برابر شوینده ها واکنش نشان نداده و می توان آن را نظافت کرد
کفپوش سه بعدی یکی از جدیدترین انواع کفپوش ساختمان می باشد که به شدت مورد توجه قرار گرفته است. این کفپوش از سه لایه رزین اپو،ی زیرین، تصویر سه بعدی و رزین رویی تشکیل شده است. کفپوش سه بعدی در چند مرحله و در محل اجرا و آماده می شود. زیبایی منحصر به فرد و جلوه متفاوت از جمله دلایلی هستند که باعث شده اند کفپوش اپو،ی سه بعدی در دکوراسیون داخلی کاربرد گسترده ای پیدا کنند. اگر به دنبال این هستید که کفپوش سه بعدی چیست و چه مزایا و معایب و کاربردی دارد و چطور می توان آنها را نصب و نگهداری کرد، در ادامه با د،وز همراه باشید.
کفپوش اپو،ی سه بعدی ساخته شده از یک لایه رزین در کف می باشد. بعد از خشک شدن تصویری سه بعدی بر روی این لایه قرار گرفته و سپس رزین به ،وان لایه سوم و نهایی روی تصویر را می گیرد. اصلی ترین تفاوت کفپوش های سه بعدی با کفپوش اپو،ی در نوع تصویر استفاده شده در لایه وسط می باشد. تصویر سه بعدی حتما باید روی پارچه چاپ شود تا از دو طرف به لایه رزین ب،بد. اگر تصویر روی پ،تیک باشد، بعد از مدتی از لایه های رزین جدا شده و از کیفیت و زیبایی کار کم می شود. از کفپوش سه بعدی در سرویس بهداشتی، آشپزخانه، سالن پذیرایی و کف سالن های بیمارستان استفاده می کنند.
در واقع در کفپوش اپو،ی سه بعدی سطح کاملا صاف و یکنواخت است و هیچ تورفتگی و برآمدگی ندارد، اما تصویر لایه وسط دارای طرح سه بوده و به دلیل خطای دید چند بعدی به نظر می رسد.
معایب کفپوش سه بعدی چیست؟
- رزین در برابر نور خورشید بعد از مدتی تغییر رنگ داده و زرد می شود.
- قیمت بالا یکی از مهم ترین معایب کفپوش سه بعدی می باشد.
- در هنگام اجرا و تا قبل از خشک شدن موجب آ،ژی های تنفسی می شود، اما بعد از خشک شدن هیچ مورد آ،ژی زا یا سمی ندارد.
- اجرای این کفپوش سخت، هزینه بر و زمان بر می باشد. کوچکترین بی دقتی در زمان اجرا از کیفیت و نتیجه مطلوب کم خواهد کرد.
- برای مکان هایی که سیستم گرمایشی از کف دارند قابل اجرا نمی باشد.
- در صورت بروز آسیب به این کفپوش یا وجود ایراد در زمان نصب، ترمیم آن بسیار سخت و هزینه بر می باشد.
- اگر اجرا با دقت انجام نشود، امکان نفوذ آب در لایه های زیرین و تورم لایه های رزین وجود دارد.
نحوه نگهداری از کفپوش سه بعدی
همان طور که گفته شد اجرای کفپوش اپو،ی سه بعدی به طور کامل باید در محل انجام شود و از قبل هیچ بخش آماده ای به جز تصویر سه بعدی ندارد. البته این تصویر در زمان ساخت نیز باید با توجه به ابعاد مکان اجرا چاپ شود. در ادامه مراحل اجرای کفپوش سه بعدی را به طور کامل خواهیم گفت.
- اولین مرحله در اجرای کفپوش سه بعدی بررسی از نظر وجود رطوبت می باشد. رطوبت باعث ،ابی ،ب شده و منجر به رشد کپک خواهد شد. به همین خاطر باید از خشک بودن سطح کاملا اطمینان پیدا کرد.
- کف باید کاملا صاف و تراز باشد و هیچ ،ی در آن وجود نداشته باشد.
- سطح زمین محل نصب را باید از هرگونه گرد و غبار تمیز کرد تا اثر منفی در زیبایی کار نداشته باشد.
- اگر محیط رطوبت بالای 4 درصد داشته باشد از دوام کفپوش سه بعدی کم کرده و طی چند روز باعث ،ابی کامل کفپوش می شود.
- بعد از حذف ، ها، تراز ، و تمیز ، باید کف زبر شود تا ،ب رزین بهتر به آن ب،بد. به همین دلیل اگر از قبل سنگ، سرامیک یا هر زیرساز دیگری در محل داشته باشد باید بداشته شده یا روی آن را با فرز زبرسازی کرد.
- مرحله بعدی ریختن پرایمر بر روی محل نصب می باشد. پرایمر منافذ احتمالی را که از نظر دور مانده پر می کند و سطح ،بنده تری برای محکم شدن اتصال رزین به کف به وجود می آورد. حدود ده ساعت باید به پرایمر زمان داد تا کاملا خشک شود.
- بعد از خشک شدن پرایمر لایه ی زیرین رزین اپو،ی که با هاردنر مخلوط شده را بر روی آن ریخته و سطح را کاملا صاف و یکدست می کنند.
- حدود 24 ساعت بعد رزین و هاردنر نیز خشک شده اند و ،ت قرار دادن تصویر سه بعدی که قرار است در بین لایه ها قرار گیرد می باشد. به جای تصویر پارچه ای سه بعدی می توان از اشیائی مانند گل، برگ، صدف و مروارید نیز استفاده کرد. این ،مت از کار است که کفپوش سه بعدی را کاملا منحصر به فرد و بی نظیر می کند.
- بعد از قرار دادن تصویر ،ت به لایه دوم رزین و هاردنر می رسد. این لایه باعث می شود که کفپوش دارای عمق شده و شکل سه بعدی به خود بگیرد.
- بعد از خشک شدن لایه ی انتهایی با دستگاه مخصوص سطح را کاملا صاف و صیقلی می کنند تا از درخشش و وضوح عالی تصویر برخوردار شود.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت:
کفپوش سه بعدی چیست؟
کلیک کنید و با بهترین انواع کفپوش اتاق خواب آشنا شوید!
نحوه اجرای کفپوش سه بعدی
منبع: کفپوش سه بعدی